Papós Zoltán

Váratlanul elhunyt a szegedi halfesztivál egyik szervezője, a neves vendéglátós, Papós Zoltán

Gazdaság Helyi hírek Ország

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál egyik meghatározó karaktere, egyben szervezője, a Fehértói Halászcsárda főpincére és értékesítési vezetője, Papós Zoltán.

A tragikus hírről a közismert szegedi tisztelői és barátai értesítették szerdán délelőtt a szeged365.hu szerkesztőségét. A hírt Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács is megerősítette és hozzátette, mind emberileg, mind szakmailag hatalmas veszteség Papós Zoltán halála.

Papós Zoltán Frank Sándor állandó társa volt, már évtizedek óta. Részt vett a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezésében, emellett a Fehértói Halászcsárda főpincére, értékesítési vezetője volt. Korábban a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola gyakorlati oktatásvezetőjeként dolgozott, de borászként is megmutatta tudását.

Papós Zoltánék 2016-ban vettek házat Balástyán, azóta foglalkozott borászattal is – 2019-es évjáratú Medina bora bronzérmes lett.

A nyitókép forrása: szeged365.hu