Elfagyott vízórák

Idén egyetlen mérőóra elfagyást sem jelentettek a Szegedi Vízműnél – volt több százas tél is

Gazdaság Helyi hírek Ország

A téli hideg komoly károkat okozhat a fagy ellen nem védett vízmérőkben és vízhálózatban, ezért tavasszal célszerű elvégezni a vízvezetékrendszer és a vízmérők ellenőrzését, még ott is, ahol megtörtént a tél és a fagyok beállta előtt a víztelenítés, téliesítés, hiszen a vízmérő elfagyása a mérő meghibásodását és a víz elfolyását eredményezheti.

A Szegedi Vízmű minden évben felhívja a Fogyasztók figyelmét a vízmérők védelmének a fontosságára, arra, hogy a kemény fagyok közeledtével időben el kell végezni a vízvezetékrendszer víztelenítését, téliesítését, hiszen megfelelő odafigyeléssel a fagykárok elkerülhetők!

Mostanában nem csupán a kemény fagyok, lassan a telek is elmaradnak. Kíváncsiak voltunk, az elmúlt hónapokban hány vízmérőóra elfagyását jelentették be a társaságnál.

– Idén eddig egyetlen vízmérő elfagyást sem jelentettek a Szegedi Vízműnél, ennek oka egyrészt a szokásosnál is enyhébb téli időjárás, illetve reméljük, hogy a legtöbb fogyasztónk számára ma már természetes, hogy körültekintően készül a télre, és megóvja a vízmérőjét a fagyástól – írta válaszában Balaton Krisztina a társaság kommunikációs vezetője.

Ez szép eredmény annak a tükrében, hogy 2017-2018 telén közel 2000 vízmérő fagyott el országosan, bő 10 évvel ezelőtt pedig március első napaiba írta azt a Pannon-Víz Zrt., hogy addig 300 vízmérőóra elfagyását jelentették a társaság területén.

Frissítés:

Találtunk, kaptunk tönkrement vízóra számot a Szegedi Vízművekre is. – Eddig összesen 158 elfagyott vízmérőt cseréltek és 42 esetben a vezetékhálózat kiolvasztásban segítettek – írták 2017 január közepén a helyi sajtó kérdésére válaszolva.