Viharos szél

Erős széllökések miatt másodfokú riasztást adott ki az OMSZ

Helyi hírek

Kilenc megyére adott ki másodfokú (narancs) riasztást szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős széllökések veszélye miatt. Hajdú-Biharban jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben.

A meteorológiai szolgálat az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyékre.

Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Esőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben Vas, Zala, Tolna, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Békés megyékben. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

A szolgálat a kiadott veszélyjelzésben azt írja: markáns hidegfront vonul át az ország fölött, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, a  legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

Kora reggel a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein a déli órákig helyenként 90-100 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, majd este csillapodik a szél – írták.

Lehűlést és zivatarokat hoz egy hidegbetörés a hétvégére