Szeged, Vedres utcai óvoda, felújítás, óvoda, Mihalik Edvin, önkormányzat

A Vedres utcai óvoda felújításán jártunk

Európa Gazdaság Helyi hírek Ország

Kedden Mihálik Edvin, szegedi önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a Vedres utcai óvoda felújításának jelenlegi állásáról, miután megtekintette a munkákat.  

Ötven százalékos állapotban van a Vedres utcai óvoda felújítása, várhatóan nyár elejére kívül-belül megújul ez a 45 éves intézmény. Mostanra az összes külső nyílászárót kicserélték és a befejeződtek a gépészeti alapszerelések a földszinten is – írta közösségi oldalán Mihálik Edvin.

Folyamatban van a homlokzat szigetelése és színezése, a hidegburkolások, a belső festési munkák, a fűtés rekonstrukciója valamint az elektromos hálózat cseréje és az új lámpatestek beépítése is.

Ezt követően kezdenek majd neki a napelemrendszer kiépítésének és a belső ajtók cseréjének. Az energetikai fejlesztés eredményeként 60%-al tudják csökkenteni az intézmény energiafelhasználását és egy sokkal modernebb és család barátabb óvodába várják vissza a gyermekeket.

Az önkormányzat erre a fejlesztésre 323 millió forint Európai Uniós forrást és 101 millió forint saját erőt használ fel.

Fotók: Frank Yvette