Itt lesznek új trafiboxok Szegeden

Helyi hírek Rendőrség

Szeged MJV Önkormányzata a két, már működő trafibox tapasztalatai alapján a közlekedésbiztonság javítása érdekében újabb készülékeket szereltet fel – írta közösségi oldalán Avramov András.

A két már működő – alsóvárosi Mátyás tér, petőfitelepi Gábor Áron utca – trafibox tapasztalatai alapján döntött úgy a város, hogy itt az ideje a bővítésnek és az autók lassításának. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a rendőrséggel egyeztetve a város további 3 trafiboxot szerzett be és 10 tartószerkezetet épít ki. Szőregen – gyermekeink biztonsága érdekében – három helyszínen készítenek tartószerkezetet, melyekre a rendőrség helyezi el a sebességmérő trafiboxokat és kezeli a mért adatokat. Ezek a pontok:

a Magyar Utcai Óvoda előtt (Magyar u. 65.)

a Szerb Utca Óvoda előtt (Szerb u. 182.)

a Kossuth Lajos Általános Iskola mellett (Szerb u. 26.)

A további hét telepítése az alábbi helyszíneken várható:

Felső Tisza-part (Kis Tisza utca 15.)

Budai Nagy Antal utca 101.

Fő fasor 113.

Derkovits fasor–Töltés utca kereszteződése

Vinkler László utca 30.

Kereszttöltés utca–Csaba utca kereszteződése

Móravárosi körút–Cserepes sor kereszteződése

A berendezések a közeledő és a távolodó autók sebességét is tudják mérni, a felszerelésnek megfelelően menetirányban és menetiránnyal szemben is készíthetnek felvételeket.

Kérem Önöket, hogy a szabályok betartásával, az időjárási és egyéb körülmények figyelembe vételével közlekedjenek, intézményeinket minden esetben lassítva, körültekintően közelítsék meg! – írta a szőregi önkormányzati képviselő. Intelme természetesen nem csak “saját” városrészére vonatkozik.

A nyitókép forrása s képviselő közösségi oldala