Márciusban indul a közművek kiváltása a Sámsoni úton

Helyi hírek

Bővül és megújul a város egyik legforgalmasabb keleti ütőere, a Sámsoni út. Márciusban indul a közművek kiváltása – üzente a Papp László Polgármester közösségi oldalán hétfőn.

Az önkormányzat közlése alapján a Sámsoni út bővítése mellett a csatlakozó utcák egyes szakaszainak felújítása is megtörténik.

A Magyarépítők korábbi híradása szerint a 471. számú (Sámsoni) út első 1 kilométeres szakaszára vonatkozó kiviteli terveket, amely a Kassai úti csomópontnál kezdődik, a FŐMTERV Zrt. generáltervezésében készül. Ennek fő eleme a 100. számú vasútvonal keresztezésénél egy közúti aluljáró kialakítása.

A Sámsoni út (471. számú út) és a 100. számú vasútvonal keresztezésénél a jelentős – és várhatóan tovább növekvő – vasúti, közúti, illetve gyalogos forgalom már évek óta előrevetítette a különszintű átépítés szükségességét.

„Az aluljáró megépültével a gépjármű forgalom átvezetése mellett a kerékpárosok és a gyalogosok számára is biztosított lesz a folyamatos átjutás lehetősége a vasúti pályán”

Aki többet szeretne tudni az aluljáró és környezetének tervezett építési munkálatairól és megnézné a látványtervekeket is az ide kattintson.

Kimelt kép: Sámsoni út – Papp László, Facebook

https://debreceninap.hu/helyi/2022/03/13/megkezdodott-a-471-es-fout-samsoni-uti-szakaszanak-epitese/