Vita lesz ma az akkumulátorgyárakról az Országgyűlésben – ha lesz kivel vitatkozni

Helyi hírek

Többek között időkeretes vita is lesz ma a Magyarországra telepített és telepítendő akkumulátorgyárak környezeti és gazdasági hatásairól a Parlamentben. A vita az ellenzéki frakciók kezdeményezésére jön létre.Háromnapos üléssel veszi kezdetét az Országgyűlés tavaszi ülésszaka hétfőn. Az első ülésnapon napirend előtt szót kap Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló és vita lesz az akkumulátorgyárakról.

A tanácskozás 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Kordás Lászlóról, a DK országgyűlési képviselőjéről és további három egykori képviselőről: a nemrégiben elhunyt Mécs Imréről (SZDSZ, majd MSZP), Polyák Sándorról (SZDSZ) és Tamás Gáspár Miklósról (SZDSZ).

Több mint három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el, majd az ellenzéki frakciók kezdeményezésére időkeretes vita lesz a Magyarországra telepített és telepítendő akkumulátorgyárak környezeti és gazdasági hatásairól.

Nem ez az első alkalom, hogy az Országgyűlésben vitatnák meg az akkumulátorgyárak ügyét. Íme a legutóbbi kezdemányezás eredménye:

A Fidesz képviselői nem mentek be a munkahelyükre, így határozatképtelen lett az akkumulátorgyárak ügyében összehívott ülés

Akkugyár: a Parlamentig mennek a Mikepércsi Anyák