Tungsram villanykörték

Ingyenes LED-izzókra pályázhatnak a kisvárdaiak

Helyi hírek

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult a kisvárdaiaknak az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése jóvoltából.

Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere elmondta, hogy a magyar parlament 2020-ban elfogadott egy olyan törvényt, amely az energiakereskedelemmel foglalkozó cégek számára előír egy olyan kötelezettséget, amely a forgalommal arányosan egyfajta társadalmi hasznosságot is kimutató, a lakosság számára fontos jótékonysági akciót is képes kezelni.

„Ennek a törvénynek a hatása alapján állapodtunk meg a CYEB-el abban, hogy Kisvárdán is egy LED-csereprogramot indítunk el, amelynek már megvan az előzménye az országban, hiszen vannak már olyan települések, ahol ez a program elindult és nagy népszerűségnek örvendett” – folytatta a polgármester hozzátéve, hogy a program pozitív hatása a környezetvédelem mellett az, hogy ezáltal is hozzájárulhatnak a kisvárdai háztartások villamosenergia költség-csökkentéséhez.

„Kisvárda városa is keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel az energiaköltségeit csökkenteni tudja és ezzel együtt nagyon fontosnak tartom, hogy a város polgárai is támogatást kapjanak ahhoz, hogy energiatudatosabban tudják működtetni saját háztartásukat.” – hangsúlyozta Leleszi Tibor, majd részletezte a program feltételeit:

„A program feltétele a kisvárdai lakcím, valamint egy regisztrációs folyamat, a háztartások pedig az energiafogyasztásuk függvényében juthatnak ingyenesen LED-izzókhoz. Az, hogy egy-egy háztartás hány LED-izzóra jogosult, az a MEKH által jóváhagyott algoritmus alapján kerül kiszámolásra.”

2023. március 1. és 2023. március 31. között lehet regisztrálni a programra a www.ledcsere.hu oldalon. A regisztráció során meg kell adni a személyes adatokat (lakcímkártya, személyi igazolvány), valamint fel kell tölteni a lakcímre szóló villanyszámlát is.