Szeged, FIRST LEGO League, robotépítés, robotprogramozó, verseny, Lego, kiállítás

Robotépítő és -programozó verseny volt a szegedi Karolinában

Európa Helyi hírek Kultúra Ország

Végéhez ért a FIRST LEGO League versenyszezonja, szombaton Magyarország legjobb fiatal robotépítő és robotprogramozó csapata mérte össze a tudását, hogy kiderüljön, melyik három csapat az, amely nemzetközi szinten képviselheti országunkat az Egyesült Államokban, illetve Marokkóban tartott világversenyeken.

Karolina Általános Iskola és Gimnáziumban, a Szentháromság u. 70-76 sz. alatt rendezett verseny egyfajta nyílt nap is volt, LEGO kiállítással, autókkal és működő robotokkal, interaktív LEGO játszóházzal, játszósarokkal a legkisebbeknek. A szabad építéshez több mint 30 kilogrammnyi LEGO kocka állt rendelkezésre, volt LEGO foci és távirányítós autó is.

Egy különleges LEGO élménynap várt az érdeklődőkre Szegeden, ahol bárki megismerhette, miként lehet és érdemes beprogramozni egy robotot, milyen megoldásokat adnak a csapatok az energetika legfontosabb kihívásaira, miközben egy egész napon át szabad volt a legózás a mindenki számára ingyenes rendezvényen.

A döntő 10 csapata közé a szegedi karolinások is bekerültek, ők tehát hazai pályán versenyezhettek. A KarDroid bemutatkozó filmjét IDE kattintva nézheti meg.

Fotók: Frank Yvette