Akkumulátorgyár elleni tüntetés Debrecenben

A Momentum tüntetést szervez, hogy lehessen népszavazás a debreceni akkumulátorgyár ellen

Helyi hírek

A Dósa nádor tér sarkára szervez tüntetést a Momentum Mozgalom március 4-re, miután a helyi választási bizottság elutasította a párt népszavazási kérdését.

Mándi László közölte, hogy fellebbezést adtak be, és tiltakozást szerveznek az igazságtalan döntés és az akkumulátorgyár ellen, melynek időpontja március 4., szombat, 17 óra.

A választási bizottság nemcsak a Momentum kérdését utasította el, hanem a Mi Hazánk Mozgalom beadványát is. Az indoklás szerint a testület alapjogsértőnek, valamint nem egyértelműnek ítélte a kezdeményezést – tette közzé Apáti István. A nyilatkozatból az is kiderült, hogy  szerdán minden hasonló beadványt elutasított a debreceni testület.

Debrecen önkormányzata mindeközben arról kommunikál, hogy Európában is egyedülálló az a szigor, amit a CATL engedélyezéséhez meghatároztak. Az engedély az Európai Unióban elfogadott határértékeken túl a környezeti terhelés szempontjából érzékeny területeken szigorúbb garanciákat, műszaki megoldásokat, és rendszeres, független környezeti ellenőrzést, monitorozást ír elő. Közlésük szerint ez a feltételrendszer garantálja Debrecenben a talaj, a vízbázis, a levegő védelmét, és a zajterhelés szigorú határérték alatt tartását.

Fotó: illusztráció

Debreceni Momentum az akkugyáras népszavazásról: “Papp László átlépte a vörös vonalat, s azóta folyamatosan elárulja, semmibe veszi a debrecenieket”

Akkugyár: a Parlamentig mennek a Mikepércsi Anyák