Kamaratörténeti időutazás, azaz franciák Szegeden 2.0

Európa Gazdaság Helyi hírek Ország

Kamaratörténeti délután lesz március 2-án 16 órától Szegeden a CSMKIK Párizsi körúti székházának Rainer Ferenc termébe. A közelmúltban megjelent „A franciák Szegeden” reprint könyv kapcsán hívják időutazásra a kamarai tagokat és a várospolitika iránt érdeklődőket.

Tonelli Sándor, egykori kamarai főtitkár által feltárt 1920-as események mellé egy olyan kalandozást szeretnének kezdeményezni, ami arról szól, miképp alakult ki a francia gazdaság Szeged iránti érdeklődése 1990 utáni években – írják a szervezők. Köztudott, hogy ebben időszakban számos frankofón cég jelent meg a helyi gazdaságában.

A Szegedi Tudományegyetem előadói a történettudományban és a közgazdaságában – a közüzemi szolgáltatások marketing sajátosságaiban – kötetlen formában kívánnak rávilágítani arra, hogy ez a kétszeri markáns jelenlét milyen formában hasznosult 100 év múltán, a szegedi menedzsment kultúrában – pl. a karitatív támogatások során, vagy a jövőt formáló digitális kultúrában – és ennek milyen pozitív következményei lehetnek az SZTE “nemzetköziesítése” során.

Felkért előadók:

Csernus Sándor (SZTE BTK)
Dervarics Attila (CSMKIK ipari tagozat egykori elnöke)
Hetesi Erzsébet (SZTE GTK)
Nagy Miklós (SZTE JGYPK)
Piller Gábor (SZTE GTK)

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!