Felföldi József debreceni milliárdos

Felföldi József: még a debreceni városvezetésben is van olyan, aki nem szeretne akkumulátorgyárat

Helyi hírek

Ezúttal a Magyar Hangnak adott interjút Felföldi József debreceni nagyvállalkozó, aki nyíltan vállalja véleményét: Debrecennek ilyen formában nem kell a CATL gyára.

Az egyedi édességeivel külföldön is ismertté vált üzletember leszögezi: szükség van akkumulátorokra, ő is használ akkus eszközöket, de a Debrecen és Mikepércs között épülő gyár túl közel van a lakóövezetkhez. Az sem tetszik neki, hogy mindezt kiváló minőségű termőföldre építik.

Felföldi József szerint hibázott a debreceni városvezetés, például azzal, hogy a technológiáról nem árultak el semmit.

Akkor mégis mi alapján dönt arról a hatóság, hogy veszélyes-e, vagy sem? A lakosságot is jobban kellene tájékoztatni. Hadd tudjuk már, mit építenek a környezetünkben

– üzente az illetékeseknek.

Nincs akku, nincs alku – a debreceni milliárdos sem akarja a CATL gyárat

A közmeghallgatásokon nem vett részt, mert mint mondja, nem nem érzi magát elég felkészültnek.

De szégyen a 200 ezer lakosú Debrecenre nézve, hogy a szomszédos Mikepércsen kismamák vezetésével szerveződnek a helyiek, Debrecenben pedig alig mennek ki a tüntetésre. Ráadásul a többi szervező sem debreceni

– mutatott rá Felföldi József, aki a tavalyi, Debreceni Napnak adott interjújához hasonlóan itt is leszögezi, hogy jobboldali érzelmű ember és Fidesz-szavazó, de van véleménye. Sőt a hatalom tartozik neki köszönettel, ha felhívja a figyelmét valamire, amit rosszul csinál.

Felföldi azt is tudni véli, hogy még a város vezetésében is akadnak, akik nem szeretnék ezt az akkugyárat. Neveket nem említett.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy véleménye miatt “behívatták” a városházára, azt felelte, máskor is szokott beszélgetni Papp Lászlóval, akit egyébként jó polgármesternek tart.

A teljes interjú a Magyar Hang 2023. február 10-én megjelent nyomtatott számában olvasható el.