Változott az időjárás – mókusok sütkéreznek a debreceni Nagyerdő fáin

Helyi hírek

Az eddigi viharos széllel tépázó időjárást napfényes nyugalom váltotta fel a debreceni Nagyerdőn. Február 5-én a mókusok is úgy döntöttek, ideje hogy ők is kiélvezzék a szikrázó napsütést – írja olvasónk, aki erdei barangolásáról fotókat is megosztott szerkesztőségünkkel.

Vasárnap sok napsütés ígérkezik, keleten lehetnek felhősebb időszakok, de számottevő csapadék nem várható, eleinte a Dunántúlon, később keleten néhol előfordulhat hószállingózás, gyenge hózápor. A szél veszít erejéből, de még többfelé lesz élénk, erős. Hideg lesz, napközben is csak -3, +2 fokot mérhetünk.

Hétfőn alapvetően napos időre készülhetünk, de délelőtt nagyjából a Duna vonalában és attól nyugatra még felhősebb lesz az ég, de később itt is csökken a felhőzet mennyisége. Csapadék nem valószínű. Még többfelé élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban -10, -5 fokig hűl le a levegő, de a szélvédett, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Napközben -3, +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a napsütést főként keleten, északkeleten zavarhatják felhők a délutáni órákban, de csapadék nem várható. Az északi-északkeleti szél északnyugaton és a Tiszántúlon élénk lehet. Hajnalban -14, -6, kora délután -1, +3 fokra számíthatunk – írja az időkép.

Nemrégiben még a hó hullott nagy pelyhekben Debrecenben. Az időjárás nem csak a szép oldalát mutatta meg az elmúlt napokban. Szombaton a rendőrség debreceni épületének tetejét is megtépázta a szél.

Havas Debrecenről posztolt Debrecen polgármestere

Fedőlemezt szakított fel a viharos szél a rendőrség épületén Debrecenben