Nyílt napot tartott az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara

Egyetem Helyi hírek Ország

Nagy érdeklődéssel kísért nyílt napot tartott szombaton a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara a Bolyai Épületben, az Aradi vértanúk terén.

A rendezvény teljes ideje alatt a Tanulmányi Osztály és a Hallgatói Önkormányzat, valamint több kollégium képviselői is jelen voltak, akik általános tájékoztatást adtak, de konkrét kérdésekre is válaszoltak.

Az eseményhez előzetes regisztráció nem volt szükséges, a helyszínen tettek fel a résztvevőknek néhány kérdést a továbbtanulási terveikkel, az érdeklődésükkel kapcsolatban. A válaszadás nem volt kötelező, de szívesen vették, ha a fiatalok ezzel is segítették a szervezők munkáját a jövőt illetően.

Az egyetem természettudományi és informatikai karának intézetei, a matematikusok, fizikusok, geográfusok és kémikusok a képzések tudnivalói mellett azt is bemutatták a leendő hallgatóknak, hogy a gyakran száraznak és unalmasnak vélt tudományok is lehetnek érdekesek, izgalmasak – érdemes lehet ezekben az életpályákban is gondolkodni

Fotók: Frank Yvette