Vármegyei rendőrségünk már nem foganatosít, ódát írtak egy pénztárgépről

Helyi hírek Ország Rendőrség

Sokat javult a rendőrségi kommunikáció, én még dolgoztam olyan sajtóközleményből, amiben a bűnöző elfogásának foganatosítására került sor. Ennek ma már nyoma nincs, mi több, akár irodalmat is visznek a történetbe. Egy ilyet szúrt ki a szegeder.hu.


Nem mindennapi poszttal jelentkezett közösségi oldalán a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség, melynek akár azt a címet is adhatnánk, hogy “Óda  pénztárgéphez”. (A kislexikon szerint az óda lírai műfaj; fenséges tárgyról emelkedett stílusban írt költemény.) A bejegyzés nem költemény ugyan, de megérdemli, hogy változtatás nélkül közöljük.

“Egy átlagos nyári napnak indult ez a szerda is a szegvári dohányboltban. 2022. június 8-át írtunk, ezt senki sem tudta jobban, mint a pénztárgép – arról viszont ekkor még fogalma sem volt, hogy ez a nap lesz az utolsó számára.

Nem volt ugyanis túl idős, ráadásul a szegedi társaihoz képest jobban is tartotta magát – kevés munka, annál több pihenés a sorsa azoknak, akik vidéken dolgoznak – vallotta. Kora délután egy hölgy jelent meg a boltban. Gyanús volt az eset, ugyanis a megszokott érintések elmaradtak a gombjain. Az ittas vásárló nem kívánt fizetni a polcról elemelt (természetesen alkoholt tartalmazó) termékekért, sanyarú gyermekkorára hivatkozva, önuralmát elveszítve egy lökéssel a földre taszította hősünket, majd fizetés nélkül távozott. A pénztárgép kijelzőjének folyadékkristályai fájdalmasan lassan kúsztak el rendeltetetési helyükről, az adatkábel esés közbeni kiszakadása pedig minden egyéb kommunikációt is ellehetetlenített.”

Eddig a mű, majd jön a hétköznapi valóság: Az egyenruhások az ügyet lezárták és vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. A helybéli hölgynek garázdaság vétség elkövetése miatt kell felelnie.

-ka-