Szabó Gábor

Saját forrásból is fedezné a hallgatók erasmusos tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem

Egyetem Európa Gazdaság Helyi hírek Ország

Amennyiben az Erasmus+ források hozzáférhetetlenné válnának, akkor az egyetem saját forrásból biztosítani fogja, hogy hallgatói mobilitás legalább a jelenlegi szinten fennmaradhasson – mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemet működtető alapítvány kuratóriumának elnöke a Szeged.hu-nak.

Szabó Gábor azt is közölte az önkormányzati portállal, hogy az SZTE nem kapott hivatalos értesítést az Európai Bizottság döntéséről, miszerint felfüggesztik az Erasmus+ és a Horizon Europe pályázatait, amihez hozzátette: ilyen horderejű ügyekben nem sajtóhírek alapján tájékozódnak.

A szegedi egyetem kurátorai ebben az ügyben már egyeztettek egymással, és teljes volt köztük a nézetazonosság – a tagok között található Lantos Csaba energetikai miniszter és Trócsányi László korábbi igazságügyminiszter, az Európai Parlament jelenlegi fideszes képviselője is.

A hallgatói mobilitás kérdése a szegedi egyetemnél hozzátartozik a képzéshez. Oktató vagyok, és nem vagyok hajlandó a hallgatók jövőjével játszani – hangsúlyozta a Szeged.hu-nak Szabó Gábor, a SZTE-t működtető alapítvány kuratóriumának vezetője, az egyetem korábban két cikluson keresztül regnáló rektora.

Korábban írtuk, az uniós forrásfelfüggesztés egyelőre a 2022. december 15-e utáni Erasmus+ és Horizont-programot érinti.

Egyelőre kizárják az Erasmusból és kutatási támogatásokból az alapítványi egyetemeket, így az SZTE-t is

A nyitóképen Szabó Gábor beszél, fotó: Frank Yvette