Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Őrs

Tíz éve alakult meg a nyíradonyi és a hajdúböszörményi tűzoltóörs

Helyi hírek

10 éve január elsején álltak először szolgálatba hivatásos formában a nyíradonyi és a hajdúböszörményi tűzoltók. Tíz éve alakultak meg az őrsök a két városban.

A 10 éves munkájukért szolgálati jelet vehettek át a kezdetektől helyt álló tűzoltók. Nyíradonyban Terdik György százados, a Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnoka, Kiss László Zoltán törzsőrmester, Kujbus Ferenc törzsőrmester és Polgár Sándor törzsőrmester, szerparancsnokok. Miron Roland őrmester és Tóth Ferenc őrmester, gépjárművezetők valamint Téglási Szabolcs őrmester, beosztott tűzoltó. Nyíradonyban kezdte pályafutását, ám már azóta a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot erősíti a megyében Csaba György százados.

Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs
A Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs

Hajdúböszörményben 10 éve hivatásos Nagy Imre címzetes zászlós szerparancsnok, továbbá Csuka Ernő címzetes törzsőrmester és Fesető Tamás  őrmester, beosztott tűzoltók. Elismerést kaptak még Gorzsás István címzetes törzsőrmester és Szabadi Tamás címzetes törzsőrmester gépjárművezetők. Takács István főtörzsőrmester szintén Hajdúböszörményben vonult társaival, jó pár éve pedig a Megyei Műveletirányítási Ügyelet műveletirányító referenseként lát el szolgálatot.

A Pintér Sándor belügyminiszter által aláírt határozatokat Szabó Imre alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese adta át. Munkájukat az igazgatóság nevében megköszönte és gratulált az elismerésért.

Fotó: katasztrófavédelem