Felszereléseket kaptak a hajdú-bihari önkéntes tűzoltók

Felszereléseket kaptak a hajdú-bihari önkormányzati és önkéntes tűzoltók

Helyi hírek

Védőfelszeléseket, műszaki mentéshez és tűzoltáshoz használható eszközöket adott át a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság december 23-án Debrecenben.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatára idén is jelentkeztek az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok, valamint a mentőszervezetek. A biztonságos kárfelszámolás érdekében elsősorban a tűzoltók védőfelszerelése bővült és újult meg.

Felszereléseket kaptak a hajdú-bihari önkéntes tűzoltók

A tűzoltók munkáját segítő felszereléseket Balogh Tibor tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője adta át. Az ezredes megköszönte az egész éves együttműködést, a hatékony munkájukat, majd beszédében kiemelte, hogy a Hajdú-Bihar megyei események felszámolásához elengedhetetlen, hogy azokat a nem hivatásos szervezetek is segítsék.

Felszereléseket kaptak a hajdú-bihari önkéntes tűzoltók

A megyében négy önkormányzati tűzoltóság működik, ők mindannyian sikeresen pályáztak. Önkéntes Tűzoltó Egyesületből 23 aktív a megyében, ebből 20-an nyertek el eszközöket. Mentőcsoportok közül 9-en kaptak felszerelést, amely segíti munkájukat. A sikeres pályázatok értéke összesen közel 30 millió forint volt 2022-ben.

– Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő – Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –