Tiszavirág Sportuszoda Szeged

Botka: a kormánytól függ nyitva maradhat-e januártól a Tiszavirág Sportuszoda

Gazdaság Helyi hírek Ország

Januárban is nyitva maradhat a Tiszavirág Sportuszoda Szegeden, amennyiben a kormány betartja az ígéretét, és meghosszabbítja az uszodákat érintő támogatást – mondta Botka László Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában szerdán.

A kormánytól idén 70 millió forint támogatást kapott Szeged a Tiszavirág Sportuszoda nyitva tartására december 18-áig. Most úgy tűnik, újabb támogatás érkezhet az üzemeltetésre az elszálló gáz- és villamosenergia-árak miatt. Legalábbis az uszoda rezsiköltségeiről érdeklődött a kormány a Szeged városnál.

Ígéret van, ugyanakkor döntés és konkrét támogatási nyilatkozat még nincs. Szeged polgármestere úgy fogalmazott, szívesen fogadják a támogatást, amennyiben ez valódi, érdemi segítség lesz; az uszoda rezsije ugyanis havi 100 millió forint körül mozog.

– Nyitottak vagyunk, aláírtuk a szerződést, vállaltuk a kötelezettségeket, ha ezt január elsejétől is akarják adni, akkor erre is nyitottak vagyunk – mondta a Szeged Televízióban Botka László, hozzátéve nyugodtabb lenne, ha ennél jóval több szegedit érintő tömegközlekedés, közvilágítás, bölcsőde, óvodák fenntartásának a jövőbeli kérdéseiről tárgyalhatnának a kormányzattal.

A teljes terjedelmében visszanézhető, évértékelő adásban az energia mellett szóba kerültek egyebek között a postabezárások, a szociális bérlakásprogram, a Cserepes sor ügye, az óvoda- és bölcsődefelújítások sora is. A műsort a polgármester azzal zárta, hogy a két év járvány után nyugodtabb évre számítottak 2022-re, mint ami lett belőle, de bizakodó, hogy jövőre sok minden jobbra fordul.

Nyitókép: Frank Yvette