A Csurgó kicsit megszorongatta a címvédő PICK Szegedet

Helyi hírek Ország Sport

Izgalmas mérkőzésen 34-32-re nyert az OTP Bank – PICK Szeged 2022 utolsó hazai meccsén a K&H férfi kézilabda ligában – 34-32-re győzte le a Csurgói KK csapatát.

OTP Bank – PICK Szeged – Csurgói KK 34–32 (20–14)
K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Bóna, Földesi.

OTP Bank – PICK Szeged: Mikler– Radivojevics 1, Tönnesen, Bombac 1, Bánhidi 5, Bodó 8, Frimmel 6/2. Csere: Alilovic (kapus), Rosta 5, Gaber, Martins 1, Garciandía 7, Mackovsek, Szita. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Csurgói KK: Holló – Tóth Á. 1, Markez 6/5, Vasvári, Gábor M. 2, Szeitl E., Krszmancsics 6. Csere: Füstös (kapus), Spruk 1, Krecic 3, Rotim 2, Skol 1, Bazsó 2, Borsos 2, Szeitl L. 3, Gebhardt 3. Vezetőedző: Baranyai Norbert.

Hétméteres: 2/2, ill. 7/5, kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelyhez remek alapot adott az a sok-sok gyerek, akiket meghívtak, ők voltak azok az ovisok és alsó tagozatosok, akik jelentkeztek a csapat rajzpályázatára. Plüssdobással indult a találkozó. Csodás látvány volt, nagy köszönet érte, mert több zsáknyi jött össze, amit az Ágota Alapítvány és a Református Szeretetszolgálat Alapítvány kap majd meg.

És akkor a meccs. Jól kezdtek a hazaiak, pillanatok alatt megléptek 6-1-re, Mikler Roli remekelt a kapuban, elöl pedig jöttek a könnyű gólok, illetve a Bodó Ricsi-bombák, így állva hagyták az ellenfelet. Már-már úgy nézett ki, hogy tíz is lesz „közte” a félidőben, de végül az első játékrész hajrájában közelebb került a CSKK.

A második harminc percben azonban hullámvölgybe került a PICK, amit a vendégek kihasználtak, így feljöttek egy gólra. Izgalmas lett a meccs, a közönség buzdítása mellett azonban nem adtak esélyt a hazaiak a Csurgónak, így a végén ha nehezen is, de 34-32-re nyert az OTP Bank – PICK Szeged.

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank – PICK Szeged vezetőedzője: – A szünet után eldönthettük volna a két pont sorsát. Az első félidő első felében jól kézilabdáztunk. Bombac rengeteget játszott idén, Bence pedig beteg volt. Kilencgólos előnyünkről engedtük, hogy visszajöjjön a Csurgó. Alapvető hibákat vétettünk, szenvedtünk, de a két pontot itthon tartottuk. Sajnos kevés játékossal játszottunk, annak viszont örülök, hogy Bodó Ricsi a fontos pillanatokban jól játszott és ebből önbizalmat meríthet. Mikler két hónap után visszatért, fontos és jó meccse volt.