Grandventi vásár

Még kétszer lesz Grandventi kézműves vásár a Grand Caféban

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Advent négy szombatján várják az érdeklődőket az alkotók kézműves termékeikkel, tegnap volt a második ilyen alkalom a szegedi Grand Caféban.

Manomanu Grafika tulajdonosa szervezte a rendhagyó kézműves vásárt, összefogva a helyi alkotó művészeket, akiknek nincs lehetőségük termékeiket élőben is bemutatni, jobbára csak az interneten láthatók.

– Úgy döntöttünk, mi, Szeged közeli kézművesek, hogy összefogunk, és megmutatjuk nektek szeretettel készített portékáinkat. Egy-egy rendezvényre invitálunk mindenkit, aki kézzel készített ajándékot adna a szeretteinek karácsonyra, vagy csak úgy. Kezdeményezésünk felkeltette a Grand Café érdeklődését, és lelkes csapatunk mellé állva teret adott az elképzeléseinknek – írják a szervezők.

Tegnap a Guardians of Bellegance, a DencsmaricaDesign, a Manomanu Grafika, a Consuela’s Handcrafted Goodies, a Mécs Eszter Home & Art, a VecskeFecske, a Dittivarázsai és a Smells Like Herb Spirit mutakozott be.

December 10-én és 17-én szombaton 14 – 19 óra között egy részük újra ott lesz a Grand Caféban, de találkozhatunk új kiállítókkal is. Egyebek között bemutatkozik még a Borka Handmade, az Anna’s Jewellery, a  Diamondwood, a Gems of Ennwira, a Nibiru Varázsékszerek, a Planty & more és az Ötletfa Tanoda.

Egy olyan adventi vásárt szerveztek, ami picit rendhagyó. Egyrészt, mert kézműveseik egy részével csak a közösségi médiában találkozhatunk, másrészt, mert a helyszín nem a fagyos téli hideg, hanem egy kávézó kényelme.

Tervezik a vásár folytatását tavasszal is, Budapesten nagyobb hagyománya van az ilyen jellegű kézműves bemutatkozásoknak.

Fotók: Frank Yvette