Így találkoznak a felújított sétányok a Tócóskertben

Helyi hírek

Madártávlatból is megmutatta a tócóskerti merőleges sétányt Vara András önkormányzati képviselő szerdán. A tócóskerti munkálatok kivitelezője novemberre ígérte, hogy elkészül a merőleges sétány is, így nem meglepő, hogy a képviselő nem rejtette el a jó hírt követői elől.

A Merőleges sétány részlete a Tócóskertben
A Merőleges sétány részlete a Tócóskertben

A tócóskerti munkálatokat a Magyar-Parképítő Kft. nyerte nettó 514 millió forintos ajánlatával, melyet úniós forrásokból finanszíroz a város az első látványterveket idén januárban osztották meg a debrceniekkel.

Az elmúlt hónapokban körülbelül 9600 négyzetméter térkövet raktak le a politikusok álltal az ország legzöldebb lakótelepeként emlegetett Tócóskertben, ahol 2154 négyzetméter aszfaltburkolat is megtalálta helyét.

A Dehír információi szerint 114 meglévő parki eszközt (27 pad, 87 közvilágítási lámpaoszlop), emellett 54 új padot és egyedi ülő eszközt telepítenek, mint ahogy 40 hulladékgyűjtőt, 17 kutyaürülék-gyűjtőt, négy ivókutat és 48 kerékpártámaszt is. A Holló László sétányt is megújították, s ott egy rendezvényteret alakítanak ki, a Margit téren pedig egy filagóriát. Elültetnek 157 fát, 4284 cserjét és 3029 évelő növényt, a fűfelületet 16 ezer négyzetméteren megújítják. Korszerűsítenek négy játszóteret 27 meglévő eszköz felújításával és 9 új játszóeszköz, valamint három fitnesz és torna eszköz telepítésével.

 

Kerékpár-szervizpontot létesítettek a Tócóskertben, Pósán László faültetéssel ünnepelt

A debreceni Fidesz talált valakit, aki szerint remek ötlet egy új lakópark építése a Tócóskertbe

Kezdődik a Tócóskert átalakítása, menő utcabútorok is lesznek + látványtervek!