Adventi gyertyagyújtás Debrecenben

Pásztortűzről gyújtják meg az első adventi gyertyát Debrecenben; zenés, táncos, tűzzsonglőrös mutatványokkal is készülnek

Helyi hírek

November 27-án, 17 órakor gyújtják meg az első adventi gyertyát Debrecenben, a Református Nagytemplom előtt, és ezzel egyidőben felgyulladnak a város ünnepi fényei is.

Programok már korábban is lesznek, íme:
10.00 Pásztoradvent a Debreceni Kistemplomban
15.00 Gencsi Zoltán Pásztorkönyv című könyvének bemutatója a Karakter Kávézóban
A könyvet bemutatja és az alkotóval beszélget Papp József helytörténész.
16.45 Énekes hagyományőrző vonulás a Régi Városházától a Nagytemplomig
17.00 Első adventi gyertyagyújtás
Beszédet mond: Dr. Papp László polgármester, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Püski Lajos, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője és Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke.
Látványos programokból sem lesz hiány: ünnepi térjáték a Szárnyas Sárkányok gólyalábas csoport, Erdős Fruzsi, Csokonai-díjas énekes, a Debreceni Népi Együttes, a Hajdú Táncegyüttes, a Főnix Néptáncegyüttes, a Modern Tánc-Játék Stúdió táncosai, a Hortobágyi Pásztorok, a Kuckó Művésztanya, Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat és a Bíró zenekar közreműködésével.
Az első gyertya fényét másnap, november 28-án tovább viszik a napokban tűzvészt szenvedett Debrecen-Szabadságtelepi Református Egyházközség templomába.