Premier Hotel Miskolc oroszok

Szállodából utasítottak ki egy orosz párt, a debreceni orosz főkonzulátus magyarázatot kért

Helyi hírek

Az orosz TourDom nevű portálnak panaszolta el egy orosz turista, hogy november huszadikán este el kellett hagyniuk a Premier Hotel Miskolc nevű szállodát, ahol szobát béreltek – szúrta ki a Népszava.

A vendég állítása szerint este 6 óra körül jelentkeztek be a szállodába, lezuhanyoztak, és már készültek lefeküdni, de 9 óra körül felhívta az igazgató, és közölte, hogy sürgősen ki kell költözniük.

“Valójában egyszerűen kihúztak minket az ágyból, és kikísértek. A fiatalember oroszul beszélt, elég udvarias volt, még bocsánatot is kért, ám nagyon határozottan jelezte, hogy ki kell költöznünk. Nem maradt más hátra, mint hogy összepakoljunk”

– fogalmazott az egyik vendég.

Az igazgatótól megtudták, azért kellett elhagyniuk a szállodát, mert annak tulajdonosa ukrán, és jelenleg a háborús övezetben tartózkodik. Ő utasította a személyzetet, hogy ne fogadjanak orosz útlevéllel rendelkező turistákat, és azoknak, akik már bejelentkeztek, el kell hagyniuk a szobákat.

A debreceni orosz főkonzulátus az eset kapcsán felvette a kapcsolatot a miskolci polgármesteri hivatallal, emellett hivatalos tájékoztatást küldtek az érintett szállodának, hogy adjanak magyarázatot az eset körülményeire. Telegram-bejegyzésüket azzal zárták, hogy továbbra is gyors, érdemi segítséget kívánnak nyújtani az ilyen helyzetekben.

A miskolci önkormányzat közleménye szerint szomorúan értesültek a hírről, de mivel a történtek „okairól és miértjeiről” nincsenek pontos információik, így a konkrét eseményt nem kívánják kommentálni. Azt még hozzátették, hogy

Miskolc közismerten befogadó, vendégszerető város, és vezetése elítél minden etnikai, vallási, politikai vagy származási, nemzetiségi alapon történő megkülönböztetést és diszkriminációt.

Később a szálloda is közleményt adott ki, ebben potenciális konfliktushelyzettel magyarázzák döntésüket, és azt állítják, senkit nem lakoltattak ki erőszakkal. Mint írják, a vendégek együttműködők voltak, nem támogatják az orosz-ukrán háborút, és még segítséget is nyújtottak az ukránoknak: