Debreceni adventi programok

Debreceni advent az energiatakarékosság jegyében: ledes karácsonyfa, koridiszkó, fénykanapé vár majd az ünnepek előtt

Helyi hírek

A 2022-es debreceni adventi programokkal kapcsolatban tartott hétfő délután sajtótájékoztatót Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Oláh Csaba, a Neopac Hungary Kft. ügyvezetője és Jenei Réka, a BMW Group debreceni gyárának kommunikációs vezetője.

Papp László arról beszélt, az advent számára gyermekkori emlékeket idéz fel. A város úgy csoportosította át erőforrásait, hogy ne kelljen elengednünk ezt az ünnepet, és része legyen a debreceniek mindennapjainak. A polgármester emlékeztetett, az adventi programok november 26-án kezdődnek.

Külön kiemelte a belvárosi jégpályát, amit az elszállt energiaárak ellenére is fontosnak tartott megvalósítani. Itt reggel 8-tól este 8-ig csúszkálhatunk, a gyerekek 8-14-ig ingyenesen használhatják a pályát. Újdonság, hogy szombatonként jelmezes koridiszkó is várja a szórakozni vágyókat.

Papp László megerősítette, a Nagyerdei Stadionnál ezen a télen nem lesz korcsolyapálya.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a Debrecen belvárosában nyíló adventi vásáron 30 faház várja majd az érdeklődőket, kézműves termékeket és különféle finomságokat találhatunk majd a bódékban.

Az adventi gyertyagyújtás sem marad el, a városházától indul majd a menet a Nagytemplomhoz, és ekkor gyulladnak fel a város adventi fényei. A díszkivilágítás idén sötétedéstől csak 22 óráig üzemel majd – az energiatakarékosság jegyében.

Új elemekkel is találkozhatunk majd – vázolta a polgármester -, lesz például fénykanapé a Dósa nádor téren. Papp László azt ígérte, “megőrizzük a belváros hangulatát”.

A Kossuth téri hatalmas, élő fenyőfa idén Józsáról érkezik, egy fiatal pár felajánlásának köszönhetően, míg a gyerekek 24 darab kiskarácsonyfái – az ovisok által készített díszekbe öltöztetett élő fenyők – az Adventi Kuckó köré épített fényes, mesés miniváros sziluettje mellé kerülnek.

Megkezdték az adventi előkészületeket Debrecenben – fotók