Magabiztosan nyert a Pick Veszprémben

Helyi hírek Ország Sport

Végig magabiztosan vezetve, fölényes győzelmet (42-26) arattunk a K&H férfi kézilabda ligában a Fejér B.Á.L Veszprém otthonában.

Fejér B.Á.L. Veszprém-PICK Szeged 26-42 (14-22)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló, Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Hajdu, Halász.

Fejér B.Á.L. Veszprém: Balogh – Szmetán, Pulay 3, Stranigg 5, Szrnka 3, Éles 2/1, Hári 5. Csere: Ludmán 3, Tóth P. 1, Vetési 1, Szucsik, Bugyáki 2, Seregi, Preszter 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 1, Bombac 3, Rosta 13, Bodó 4, Szita 2. Csere: Krivokapic (kapus), Gaber 2, Mackovsek, Garciandía 3, Blonz 3, Radivojevics 7/2, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: – ill. 6 perc, hétméteres: 1/1, 2/2

14 fős keret vette fel a küzdelmet a Fejér B.Á.L Veszprém elleni szombati bajnokin. A fiatalok közül egyedül Luka Krivokapic került be a keretbe, mert vasárnap 16 órakor a PICK Szeged U21 fontos bajnokit játszik hazai pályán a BFKA-Veszprém ellen.

Harminckét másodpercet kellett várni az első szegedi gólra, Kent Robin Tönnesen vette be Balogh Tibor kapuját. A lendület megmaradt, jött egy Bodó-bomba, majd egy Dean Bombac-találat, a 3. percben már 3-1 volt ide. Rosta Miklós lőtt két gólt és Mario Sostaric is beköszönt, így a 6. percben már 6-2-re megléptek a vendégek.

Abban, hogy ilyen nagy lett a különbség a két csapat között, rendesen benne volt Mirko Alilovic is, aki különösen Éles Benedek lövéseit olvasta. A 9. percben az 5. védést mutatta be, így a távolság tovább nőtt, 9-3 ide. Hiába kértek időt a hazaiak, Rosta Miklós tarthatatlan volt beállóban, így uralta a meccset a PICK.

A félidő hajrájában az PICK Akadémia kölcsönben szereplő játékosa, Ludmán Marcell két gólt is szerzett, így faragott a hátrányából a hazai együttes. Az utolsó gól a vendégeké volt, Rosta Miklós 9. találata zárta az első félidőt, 14-22.

Hazai góllal indult a második harminc perc, amire Alexander Blonz válaszolt. Bogdan Radivojevics kapta el a fonalat, zsinórban három gólt is szerzett, így megint tízzel ment a Szeged: 16-26. Mirko továbbra is biztos maradt, elől pedig Rosta Miklós volt tarthatatlan, lőtte, lőtte a gólokat, így a 46. percben 35-22 volt ide. A hajrában szerepet kapott Luka Krivokapics is, aki szintén hozzátett a győzelemhez, ami magabiztos volt, 42-26-ra nyert a vendég csapat.

Folytatás november 19-én, szombaton hazai pályán, a PICK Arénában, ahol az újonc Budai Farkasok lesznek a vendégek.