Pick Szeged

Férfi kézilabda NB I – A Szeged két góllal legyőzte a Tatabányát

Helyi hírek Ország Sport

A címvédő Pick Szeged hazai pályán 32-30-ra nyert a Tatabánya ellen a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján.

PICK Szeged–MOL Tatabánya KC 32–30 (16–15)
K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.

PICK Szeged: Alilovic –Radivojevics 9/4, Tönnesen 4, Bombac 2, Rosta 3, Mackovsek 2, Szita 3. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber 1, Bodó 3, Blonz, Garciandía 3, Martins 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

MOL Tatabánya KC: Székely – P. Rodríguez 2, Ancsin 6, Topic 3, Obradovics 2, Győri M. 5/2, Ugalde 5. Csere: Nagy B. (kapus), J. Peric 3, Maras 3, Ubornyák 1, Bodor, Vilovszki. Vezetőedző: Tombor Csaba.

Hétméteres: 5/4, ill. 3/2, kiállítás: 14, ill. 4 perc.

Nem mindennapi izgalmak közepette, 32-30-ra nyert a Pick Szeged, de rendesen meg kellett küzdeni érte. 11-11 után robbantottak a hazaiak, így pillanatok alatt 15-11 lett ide. Jött is a taps a lelátóról. A hajrában kettős emberhátrányba került a Szeged, ezt pedig a vendégek kihasználták, így 16-15 lett a félidei eredmény.

Hullámzott a játék a második játékrészben is, jött egy újabb kettős emberhátrány, és ezzel az előnnyel éltek is a Kék tigrisek, fordítottak, sőt, két góllal el is húztak, 19-21. Az 52. és az 55. percben is döntetlen volt az állás.

Kőkemény falat húztak a vendégek a hazai hatosra, Bogdan Radivojevics pedig fontos pillanatban szerzett gólt, 31-30. Ekkor még több mint három perc volt hátra. Mindkét oldalon hibáztak a játékosok, azonban Mirko Alilovic fontos pillanatban védte Ancsin bombáját, majd Dean Bombac tört utat magának és bombázott a kapuba, ezzel eldöntve a meccset.

Folytatás november 12-én (szombat) a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Tatabányának, illetve a saját játékosaimnak is, mert kicsit bonyolult volt a meccs vége számunkra. Kevés időnk volt a felkészülésre, a védekezés nem ment úgy, ahogy szerettük volna. Sokat hibáztunk, háromgólos vezetés helyett egy volt az előnyünk és kettő az emberhátrányunk a végén. Kettős emberhátrányban jobban kezdtünk el kézilabdázni, de ismét visszajött a meccsbe a Tatabánya. Két és fél hetünk van, hogy felkészüljünk a következő BL-meccsünkre, közben lesz két bajnokink is. Szeretnénk, ha a Celje ellen már valaki visszatérhetne a sérültek közül, hogy jobb ritmusban játszhassunk. Az a cél, hogy karácsonyig minél több pontot szerezzünk a Bajnokok Ligájában, mert a tavaszunkra ez sorsdöntő.