Pótlóbuszozás miatt nő a menetidő Szeged és Budapest között

Gazdaság Helyi hírek Ország

Pénteken késő estétől vasárnap hajnalig a szegedi vonalon Kiskunfélegyháza és Szeged között pótlóbuszok közlekednek, mert Kistelek és Balástya között vágányszabályozást, valamint Szeged-Rendező állomáson váltócserét végeznek – írta közösségi oldalán a Mávinform.

A pótlóbuszos közlekedési rend miatt jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni Budapest és Szeged között. Már péntek este az utolsó, a Nyugati pályaudvarról 20:53-kor induló Napfény InterCity (IC 728) helyett Kiskunfélegyházától Szegedig pótlóbuszokat indítanak.

Szombaton minden vonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged között pótlóbuszok járnak, ahogy a vasárnap hajnalban az első, a Szegedről eredetileg 4:32-kor Budapestre induló S20-as vonatra is igaz ez.

A pótlóbuszok Budapest felől általában 35-45 perccel később érkeznek meg Szegedre, és Szegedről is általában 37-47 perccel korábban indulnak a főváros felé. A távolsági – InterCity és S20-as – vonatokhoz kétféle pótlójárat csatlakozik: minden vonatnál indulnak pótlóbuszok Kistelek és Szatymaz érintésével, valamint más állomás érintése nélkül közvetlenül Szeged és Kiskunfélegyháza között is.

A személyvonatok pótlóbuszai az érintett településeken az állomások és vasúti megállóhelyek közelében kijelölt buszmegállókban állnak meg.

Nyitóképünk illusztráció