Kósa Lajos Európa kollégium Újvidék

Vajdasági diákokkal osztotta meg tudását Kósa Lajos

Helyi hírek

Kósa Lajos, magyarországi országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke és az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke volt az Újvidéken (Novi Sad – Vajdaság, Szerbia) működő Európa Kollégium közéleti estjének a vendége.

Az intézmény beszámolója szerint Debrecen korábbi polgármestere, jelenlegi fideszes képviselője

A fiatalok munkalehetőségei, foglalkoztatása – különös tekintettel a diákszövetkezetekre, mint hungarikumra

címmel tartott előadást Majzik Nándornak, a MELÓ-DIÁK Universitas Szolgáltató Iskolaszövetkezet operatív vezetőjének és a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége főtitkárának a társaságában.

Kósa Lajos és Majzik Nándor előadásából a kollégisták megtudhatták, hogy a hungarikumnak számító, Magyarországon 1983 óta működő diákszövetkezetek jelenleg milyen lehetőségeket kínálnak a dolgozni vágyó diákoknak. Mint elmondták, a diákszövetkezeti tagság többek között biztos fizetést, munkaszocializációt, készségfejlesztést és a különböző munkák kipróbálásának a lehetőségét kínálja a diákoknak. Emellett a szakági munkavállalást elismerik szakmai gyakorlatként.

Kósa Lajos előadása Újvidéken az Európa Kollégiumban
Fotó: Facebook/Kósa Lajos

Kósa Lajos Pásztor Istvánnal, a VMSZ és a Vajdasági Képviselőház elnökével tárgyalt a magyarországi diákszövetkezeti rendszer szerbiai jogi keretbe való átültetésének a lehetőségéről.

Az előadás állítólag felkeltette a kollégisták érdeklődését, és Kósáék kérdéseket is kaptak a hallgatóságtól.

Hosszú út, sok eredmény áll mögöttünk a szövetkezetekkel, mindent megtettünk azért, hogy a fiatalok a lehető legjobb módon szocializálódhassanak a munka világában, s a jövőben is értük, az ő érdekeikért fogunk kitartóan dolgozni

– összegezte Facebook-oldalán munkásságát Debrecen leghíresebb Lajosa.

Fotó: Facebook/Európa Kollégium