Botka László

Húsz éve polgármestere Szegednek Botka László, nem így tervezte az ünneplést

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Party Zone Sport

Szegeden azon dolgozunk, hogy polgáraink a legkevésbé érezzék meg a gazdasági és rezsiválság hatásait. Nálunk a legerősebb az országban a szociális védőháló, 1,2 milliárd forintot fordítunk évente a rászorulók támogatására. – A legtöbben lakás fenntartásra igénylik, évente sok százan – írta közösségi oldalán hétfő este Botka László.

Szeged polgármestere hozzátette, több fideszes irányítású város azzal dicsekszik, hogy néhány tízmillióval támogatni fogják a rezsiválságba kerülő embereket. Szeged ezt eddig is így tette, miközben semmilyen kormányzati támogatást nem kapott hozzá. 32 ezer nyugdíjas, 8 ezer általános iskolás és 4500 rokkantjáradékos kapott az elmúlt hónapban 10 ezer forintot a várostól.

– Megkezdtük a 609 legrászorultabb szegedi családnak a házához kiszállítani a felaprított, kalodába csomagolt 10 mázsányi tűzifát. Sajnos azonban a jövő év elején átmenetileg be kell zárnunk kulturális- és sportlétesítményeink egy részét néhány hétre. Így tudjuk biztosítani a mindennapok működését: a közvilágítást, a tömegközlekedést, az óvodák és a bölcsődék, a bentlakásos szociális intézményeink működését.

– A héten van a 20. évfordulója annak, hogy Szeged polgármesterének választottak. Köszönöm, hogy azóta négyszer szavaztak újra bizalmat nekem egyre nagyobb többséggel. Én se így terveztem az ötödik polgármesteri ciklusomat, hogy a kormányzati elvonások, a koronavírus, az óriási forintromlás, a rekordot döntő infláció és a rezsiárak miatt állandó válságkezelésben kell dolgoznom – írta, hozzátéve, köszöni az erőt adó támogatást.

Nyitókép: Botka László a szegedi közgyűlésen. Fotó: Frank Yvette