Tóth József Polgár polgármestere

Rezsimenedéket létesítenek Polgáron – akcióban a DK-s polgármesterek

Helyi hírek

A Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterei rezsimenedéket nyújtanak az orbáni rezsiemelés miatt kiszolgáltatott lakóknak – közölte a párt közleményben vasárnap.

Mint írták, a DK polgármesterei az elmúlt években számtalan esetben segítettek a településükön élőknek, és a polgárokat most, a megélhetési és energiaválság közepén sem hagyja cserben a DK közössége. Így a DK polgármesterei rezsimenedéket biztosítanak a hideg idő beköszöntével azoknak, akik a megemelt rezsiárak miatt már nem tudnak nappal otthon fűteni – közölték. Az elképzelésekről a párt politikusai online sajtótájékoztató számoltak be.

Tóth József, Polgár polgármestere elmondta, hogy az önkormányzati fenntartású, polgárőrség által használt irodát átalakítják melegedővé, de több helyiséget is tudnak biztosítani erre a célra, amennyiben szükséges.

A párt közleménye szerint Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fővárosban megnyitnák a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületeit és fiókhálózatát, a Budapesti Történeti Múzeumot és számos fővárosi kulturális intézményt azoknak, akik “a brutális rezsiárakkal már nem tudják tartani a lépést”.

Kiss László, a III. kerület polgármestere korábban már bejelentette – írták-, hogy novembertől márciusig havi 10 ezer forint támogatást biztosítanak azoknak a kerületieknek, akiknek az egy főre jutó havi átlagjövedelme nem éri el a 120 ezer forintot. Most pedig a kerület nappali menedéket hoz létre a Békásmegyeri Könyvtárban, de további óbudai helyszínek is szervezés alatt állnak – mondta.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere arról számolt be, hogy a gyerekeket a nemrég átadott Varázsdoboz játszóházban várják, az idősebb korosztályt pedig a kerület nappali klubjaiban várják napközben.

László Imre, Újbuda DK-s vezetője azt mondta, Újbudának is kötelessége segíteni a bajba jutottakon, ha már a kormány nem teszi. A kerületben öt helyszínen üzemel idősek klubja és két helyszínen 60+-os programközpont. Ez a hét helyszín alkalmas arra, hogy befogadják azokat, akik ezt igénylik.

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere bejelentette: a városrész a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házat jelölte meg rezsimenedékként.

Szaniszló Sándor polgármester arról számolt be, hogy a XVIII. kerület is helyet biztosít a kerületieknek; három könyvtárat nyitnak meg, ahol kulturális programokkal is várják a betérőket.

Baracskai József, Zalaszentgrót DK-s polgármestere elmondta, az önkormányzat a város idősek otthonát nyitja meg mindenki előtt.

Fotó: Facebook/Tóth József