Algyő kútdekoráció

Kék ivókutat dekoráltak az óvodások Algyőn

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Szegeden és Algyőn több mint 150 közkifolyó, ismertebb nevén kék nyomós kút található, ezek évtizedek óta „részei” a településeknek. Számos helyen indult már kezdeményezés az országban a kutak dekorálására.

Az „ÉLŐVIZEINK TISZTASÁGÁNAK VÉDELME, ÉS TUDATOS VÍZHASZNÁLATRA NEVELÉS A KLÍMA VÁLTOZÁS KORÁBAN” (KEHOP) programon belül a Szeged Vízmű Zrt. pályázatot írt ki 2021 márciusában általános iskolások számára, melynek egyik témája volt a dekoráció tervezése egy közkifolyóra: „Ivókút szépítés – Tervezz díszítést a „kék” nyomós kutakra!” címmel.

– A legjobban sikerült tervekből kiállítást is rendezünk a Szent István téri víztoronyban, illetve az egyik tervet most megvalósítottuk, kidekoráltunk egy ivókutat pénteken Algyőn, a Kastélykert és a Komp utca sarkán – írta a Szegedi Vízmű portálunkhoz is eljuttatott közleménye.

Masa Izabella tervét valósították meg, aki a tervkészítésekor a Szegedi Alsóvárosi Iskola 6. b. osztályos tanulója volt. A díjazott pályamunkák közül olyat választott a vízmű, ami az ötletessége, szépsége mellett egyszerűen, könnyen kivitelezhető is. Az “alkotásban” közreműködött a terv készítője, illetve több, az Algyői Szivárvány Óvodába járó gyerek is.

– A rendezvény célja a környezettudatos vízfelhasználásra való ösztönzés, a felelős vízhasználat tudatosítása szemléletformálással – írt a Szegedi Vízmű.