50 kiállító várja a közönséget a Bihari Számadó Napokon Berettyóújfaluban

Helyi hírek

Még ma is tart a Bihari Számadó Napok. Több, mint 50 kiállító várja az érdeklődőket Berettyóújfaluban – tájékoztatta lapunkat a megyei önkormányzat.

A kétnapos rendezvényen pénteken koszorúzással kezdtek a politikusok. „A berettyóújfalui iparosok és kereskedők hősi halottai 1914-1918” emléktáblánál, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Pajna Zoltán elnök és Bulcsu László alelnök helyezte el a megemlékezés virágait. 

A rendezvény megnyitóját a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban tartották, ahol a térség vállalkozói is bemutatkozhattak. Pajna Zoltán köszöntő beszédében üdvözölte a határon túlról, a romániai Szilágy megyéből érkezett vendégeket, kiállítókat is és hangsúlyozta: a gazdaság fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy más megyék, más térségek – akár határon túliak – is bemutatkozzanak.

A rendezvényen átnyújtotta továbbá a megyei egységet jelképező, fából készíttetett Hajdú-Bihar megye kirakót is a szervező Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, Miklóssy Ferencnek (az első képen), valamint a társszervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete vidékfejlesztésért felelős alelnökének, Mécsák Istvánnak. 

A beszédek után idén is átadták a Nyíri István-díjat, a NAK-díjat, továbbá a Vásár- és Termékdíjakat. 

„Nem egy gyerekkel kell százat lépni, hanem százzal egyet” – Nagyinterjú L. Ritók Nórával, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével