A rendezvénytér tetőszerkezete is épül már a Tócóskertben

Helyi hírek

Az elmúlt két hétben tovább folytatódott a munka a Tócóskertben. A kivitelező elmondása szerint novemberben el tud készülni a projekttel – tette közzé Varga András önkormányzati képviselő.

A politikus beszámolt a Tócóskertben folyók munkák állapotáról.

A rendezvénytér építése jól halad, már a tetőszerkezet elemeit helyezik fel.

A merőleges sétány hátralévő szakaszának megújításával is halad a kivitelező, egyeztettek a zöldterületeken lévő növényeket ápoló lakókkal és a közös képviselőkkel a részletekről. A képviselő állítása szerint itt is tovább nő a zöldterület nagysága.

Az Angyalföld téri bölcsőde melletti játszótér és környezetének megújítása is elkezdődött, a zöldfelület nagyságát itt is növelik – nem győzte hangsúlyozni Varga András.

A drótkötélpálya elemei is érkeznek hamarosan. A Kishegyesi úton a parkoló utolsó munkálatai folynak.

Mellette kialakítanak egy biciklis szervizpontot. Ez az, amire felakasztjuk a biciklit, és saját magunk is tudjuk szerelni – magyarázza a politikus.

Mi pedig mutatunk is egy példát Budapestről, ahol számos pontos lehet ilyen szerelőpontokkal találkozni, például Újbudán. ( Itt szeretnénk jelezni, hogy jópár pumpa fejre szükség lesz, mert a szelepre csatlakozó részek szeretnek folyamatosan eltörni / eltűnni a szerkezetről. Ha minden igaz Debrecenben a Pallagi úton is van hasonló, a szerk)

 

A cserjék ültetése folyamatosan zajlik. A közel 150 ültetendő fát akkor kezdik ültetni, amint lehullajtották a lombjukat.

Fotók: Varga András / ujbuda.hu

Tovább zöldül a Tócóskert – a rendezvénytér alapjait már kiöntötték betonnal