Buli volt a Fényesudvarban – fát is ültettek Debrecen első betonpaneles lakótelepén

Helyi hírek

Családi napot tartottak oktróber 8-án a Fényesudvarban. Az esemény apropóját az adta, hogy 50. születésnapját ünnepli Debrecen első betonpaneles lakótelepe. A házgyári lakótelepre még 1972-ben költöztek be az új lakók, akkor 1400 lakást hoztak létre – tette közzé Debrecen önkormányzata saját hírportáljára hivatkozva.

Az eseményen köszöntőt modott Papp László, polgármester majd Nagy Sándor és Hetei József önkormányzati képviselők közreműködésével, a képen látható módon fát ültettek az 50 éves évforduló emlékére. A fa még egy emléktáblát is kapott. A rendezvényen részt vevő Papp László polgármester emlékeztetette a lakosságot, hogy az utóbbi években igyekeztek a lakótelep környezetét javítani  játszótéri és intézményi fejlesztésekkel. De vannak további tervek is, a munkát folytatni szeretnék.

A politikusi fellépésen túl a születésnapot zenekarok, művészeti csoportok tették színessé. A rendőrségi és tűzoltóság bemutatókat tartott. A kisebbeket ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, és kézműves foglalkozás szórakoztatta a Fényes udvari piac mögötti téren.

 

Fotók: Papp László, Facebook

Ingyenes buli lesz a Fényesudvarban – vattacukor, koncertek, tánc