Pályaválasztási Kiállítást rendeztek a Continental Arénában

Helyi hírek

Csütörtökön 22. alkalommal tartották, a „Dönts jól, jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást Nyíregyházán, ahol közel 80 kiállító – közép- és felsőfokú oktatási intézmények, partnerszervezetek, valamint munkaadók várták az érdeklődőket.

Idén ismét a Continental Arénában tartották meg a rendezvényt, ahol személyesen találkozhattak a fiatalok és a kiállítók. Az ünnepélyes megnyitón többek között elhangzott, hogy az elmúlt években felértékelődött a szakképzés, a szakmatanulás, amit már az iskolaválasztásnál sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki pedig hiányszakmát tanul, könnyebben tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A kétnapos Pályaválasztási Kiállítást Román István főispán nyitotta meg. Kiemelte, hogy a fiataloknak szeretnének segíteni abban, hogy a pályaválasztás kapcsán jó döntést hozzanak, jó szakmát válasszanak. Ezért szervezték úgy a kiállítást, hogy ne csak a szakképző intézményeket ismerhessék meg, hanem a megye jelentős cégeit is.

A megyei kormányhivatal egyik legnagyobb rendezvényének megnyitóján dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, a városnak nagyon fontos, hogy a fiatalok minőségi képzést kapjanak, piacképes szakmával lépjenek ki az iskolarendszerből, és Nyíregyházán maradjanak, vagy visszatérjenek ide.

„Jó döntéshez jó döntés-előkészítés kell, amihez megfelelő információk szükségesek. Erre jó ez a kiállítás, mindenkit arra biztatok, hogy tudjon meg mindent, ami számára érdekes, és töltsön itt hasznos időt. Nyíregyháza nagyon épít a fiatalokra, és arra, hogy akik befejezik a tanulmányaikat, visszajönnek, itt fognak élni, lakni, ezért az önkormányzat sok programot indított el, az egyik a lakáshoz való hozzájutást segíti, de a legfontosabb a munkahely. Most Nyíregyházán elindultak nagyon komoly munkahelyteremtő beruházások, és 2-3 év múlva már több ezer új munkahely lesz számításaink szerint.”