Pick Szeged Rosta Miklós

Simán nyert itthon a Fradi ellen a PICK Szeged

Helyi hírek Sport

Gólgazdag mérkőzésen nyert a Ferencváros ellen hazai pályán a PICK Szeged a K&H férfi kézilabda ligában – Rosta Miklós 13 gólt dobott, ez új Aréna-rekord.

PICK Szeged–Ferencváros 39–33 (20–13)
K&H férfi kézilabda liga., 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 2/1, Tönnesen 6, Bombac, Rosta 13, Bodó 1, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 2, Blonz 6, Szita 2, Martins 3, Garciandía 1, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Ferencváros: Borbély – Imre B. 4/1, Bognár, Debreczeni 4, J. Mikita, Nagy B. 1, Lékai 2. Csere: Győri K. (kapus), Kovacsics P. 4, Bujdosó 2/1, Balogh 1, Prainer 6, Csörgő 6, Füzi 6, Bohács 1. Vezetőedző: Pásztor István.
Hétméteres: 3/1, ill. 3/2, kiállítás: 10, ill. 8 perc.

Szerencsére nem érződött a csapaton, hogy pénteken késő este érkezett haza Németországból, a szurkolók is megtoltak rendesen, így parádésan indult a találkozó. Mikler Roland remekelt a kapuban, elől pedig könyörtelenül kihasználták a helyzeteket a fiúk. Már az első félidőben tízzel sikerült vezetni, jött is a taps a szurkolóktól. A hajrában faragott a hátrányából az FTC, de így is magabiztos, 20-13 volt a félidő.

Hullámzott a meccs a második harminc percben. De igazán egyszer tudott közelebb kerülni a Fradi, Mirko Alilovic is több bravúrt bemutatott, hetest védett. Rosta Miki folyamatosan lőtte a gólokat, a végén tizenháromig jutott, ami új rekord a PICK Arénában.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak az első félidőhöz. Emberek a játékosaim, nem gépek, tegnap későn értünk haza, de ma már időben kellett ébredni és koncentrálni a bajnokira. Tanulnunk kell ezekből a mérkőzésekből, mert sokgólos különbségnél sem szabad sokat hibázni, labdákat eladni vagy kétperces kiállításokat összeszedni. Sok problémánk van a hármas védő posztján, az ötödik opciót használtuk ma. Látszódhat úgy, hogy sok gólt kaptunk, de nem mindegy, hány támadásból születtek ezek.

Rosta Miklós, a PICK Szeged játékosa: – Szerencsére az első félidőben akkora különbségű előnyt építettünk fel, hogy a másodikban ennek megtartására kellett koncentrálnunk. Szép emlék lesz, hogy én lőttem először tizenhárom gólt a Pick Arénában, de szeretnék védekezésben még javulni.

A csapat legközelebb október 6-án csütörtökön 18.45-kor a dán Aalborg Handboldot fogadja a PICK Arénában.

A nyitóképen Rosta Miklós, fotó: pickhandball.hu