vonatgázolás

Egy 11 éves gyürei kislány lépett a vonat elé

Helyi hírek

Mentőhelikoptert hívtak ahhoz a 11 éves kislányhoz, aki Gyürén szándékosan lépett a vonat elé.  A Záhonyból Mátészalkára tartó vonat ütötte el Gyürénél, az ütközés hatására a gyermek súlyos fejsérülést szenvedett.

„Az esetkocsit és a debreceni mentőhelikoptert riasztotta a mentésirányítás a helyszínre, ahol egy 11 éves kislányt kellett ellátni súlyos fej-, valamint nyílt bokasérülés miatt. A sebellátást, a fájdalomcsillapítást, illetve az emelt szintű légútbiztosítást követően, lélegeztetve, helikopter segítségével azonnal baleseti centrumba szállítottuk” – közölte Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

A kislány a sínek mellől, a kukoricásból lépett a vonat elé, szándékosan. A vonat vezetője időben meglátta a kislányt, dudált és vészfékezett, de megállni már nem tudott. A kislány testét 20-30 méteren keresztül tolta maga előtt a vonat, mire meg tudott állni.

A kislányt kezdetektől fogva a nagyszülők nevelik. Édesanyja Kisvárdán él, családi okok miatt gyermekei a nagyszülőknél kaptak biztonságos családi létet. A nagymama, ahogy a helyiek elmondták, erőn felül neveli a gyerekeket – írta a frissmedia.hu.