Rácz Anikó Derecske polgármestere

Taroltak a függetlenként induló fideszes jelöltek Derecskén, Rácz Anikó az új polgármester

Helyi hírek

Mint ismert, június 30-án 5:2 arányban a feloszlásáról döntött a derecskei képviselő-testület, így új választást kellett kiírni. A város korábbi fideszes polgármesterét, Bordán Szabolcsot egyebek mellett korrupcióval is vádolják a helyi önkormányzati képviselők. Bordán azért – függetlenként – újraindult a pozícióért, de most alulmaradt.

A szeptember 25-ei időközi választáson papíron egyetlen fideszes induló sem volt, de a valóság ennél azért árnyaltabb. A polgármester-választást óriási fölénnyel, 2 045 (72,26%) szavazattal Rácz Anikó nyerte, aki egyébként 2003 óta Fidesz-tag, de most ezt nem verte nagydobra.

Választási ígérettel viszont kecsegtette a lakosságot:

A derecskei időközi polgármester-választás végeredménye a valasztas.hu szerint:

derecskei időközi polgármester-választás végeredménye

A képviselő-testületbe pedig a legtöbb szavazattal az a papíron szintén függetlenként induló Bakó István jutott be, aki 2019 óta a megyei közgyűlés fideszes frakciójának is tagja.

A derecskei képviselő-testületbe bejutottak (mindannyian független színekben indultak): Bakó István Zoltán, Luxeder Endre, Békésiné Kiss Gabriella, Porkoláb Gyula, Szőllősi Anita, dr. Péterffy Albert, Kiss Csaba, Szilágyi-Milák Éva.

Fotó: Facebook/Rácz Anikó