Öt tonna állateledelt ajánlott fel egy cég – ismert politikusok segítettek átadni

Helyi hírek

5000 kg állateledel adományt vittek az Euro Pet Export Kft. jóvoltából a Debreceni Kutyaház Állatotthonnak hétfőn. Az átadás köré egy állatvédelmi témájú kerekasztal-beszélgetést is szerveztek Debrecenben, ahol Ovádi Péter kormánybiztos is részt vett. Az eseményről jópár debreceni képviselő megemlékezett. Nem felejtettek el róla posztolni közösségi oldalukon sem.

A „Közös ügyünk az állatvédelem” kormányprogram által szervezett kerekasztal beszélgetésen a kormánybiztoson túl részt, Széles Diána, alpolgármester, Kósa Lajos és Pósán Lászó parlamenti képviselők továbbá az érintett helyi szervezetek vezetőit is meghívták.

A három órás tárgyaláson az előttünk álló feladatok teljeskörű átgondolása és megvitatása került most terítékre, hiszen a velünk élő állatok megóvása, gondozása nem csak az állatvédő szervezetek feladata, hanem társadalmunk tagjainak a kötelessége is – tette közzé Pósán László.

Kósa Lajos szerint: mindenáron el kell érni a felelős állattartást, azoknál is, akik ma még sem az állataikra, sem a környezetükre, sem más emberekre nincsenek tekintettel.

Széles Diána elmondta: jelentős eredményeket értünk el közösen, de van még tennivalónk a felelős állattartás elősegítése és az ivartalanítási programok végrehajtása érdekében. Köszönjük az erőn felül teljesítő civil szervezetek állatvédelem területén végzett munkáját.

Fotók: Széles Diána

Fél tonna táppal pózoltak a debreceni politikusok