Ingyenes fül-orr-gégészeti és szájüregi rákszűrést tart a Jósa András Kórház

Helyi hírek

A Jósa András Oktatókórház Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztálya is csatlakozott a Semmelweis Egyetem Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinika, a Mályvavirág Alapítvány és a Magyar Fej- Nyaki Onkológiai Társaság “Ragadd torkon a rákot! – Make Sense” című kampányához. – közölte a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

A világszerte szeptember 19-től 23-ig tartó kampány elsődleges célja a figyelemfelhívás: abban segít, hogy minél több emberhez jussanak el a fej-nyaki daganatokkal kapcsolatos legfontosabb információk, így elősegítve a korai diagnózis felállításának lehetőségét. A szakértők javaslata szerint akkor is érdemes fül-orr-gégészeti szűrésen részt venni, ha nem tapasztalunk tüneteket.

A kampányhéten országszerte több helyszínen, köztük szeptember 22-én, csütörtökön a Jósa András Oktatókórházban is elérhető lesz az ingyenes fül-orr-gégészeti és szájüregi rákszűrés az érdeklődők számára.

A kampányheti szűrővizsgálatokra az alábbi linken lehet időpontot foglalni: https://malyvaviragalapitvany.booked4.us/public/