Frakcióvezető és önkormányzati képviselő ellenőrizte a csíkokat a Csapó utcán

Helyi hírek

Debrecen önkormányzata 2022-ben öt helyszínen végzi gyalogátkelőhelyek átfestését. A harmadik éve zajló program célja, hogy a város forgalmasabb útjain biztonsággal közlekedhessenek a gyalogosok és a járművet használók is. A részletekről Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, valamint Nagy Sándor önkormányzati képviselő számolt be szeptember 14-én a Csapó utcán.

A jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételét szolgáló figyelemfelhívó felfestést öt helyszínen hajtja végre idén Debrecen önkormányzata. Ez a gyakorlatban a fehér burkolati jeleket piros körülfestését jelenti.

A Kardos Albert utca és a Géresi utca csomópontjában, a Csapó utca és Szappanos utca kereszteződésében, a Bartók Béla utca és a Vág utca csomópontjában, a Víztorony utca – Boka Károly utca kereszteződésben, valamint a Hatvan utca – Tóth Árpád utca csomópontban dolgoznak.

 

Papp Viktor frakcióvezető elmondta, a tanév kezdetével megnőtt a gyalogosan, kerékpárral, közösségi közlekedési eszközökkel vagy autóval közlekedők száma. Emiatt többségében oktatási intézmények közelében hajtják végre ezeket a beavatkozásokat.

Tavaly 22 gyalogátkelőhelyet tettünk láthatóvá a piros-fehér figyelemfelhívó festés segítségével, mely a biztonságos közlekedést segíti. A cél az, hogy a gépjárművel közlekedők hamarabb észrevegyék az átkelőhelyet, biztonságosabbá téve a gyalogos közlekedést

– mondta Papp Viktor, aki hozzátette, a már meglévő, felfestett gyalogátkelőhelyek is évről évre frissítő festést kapnak, azonban elengedhetetlen, hogy a közlekedésben résztvevők is körültekintően közelítsék meg a zebrákat.

Nagy Sándor önkormányzati képviselő elmondta, hogy a körzetében az elmúlt években számos fejlesztés szolgálta a biztonságos közlekedés alapját.

A Csapó utca a város egyik legforgalmasabb szakasza, ezért a Kölcsey utca, valamint a Pacsirta utcai után itt, a Szappanos utcai kereszteződés már a harmadik olyan pontja, ahol piros színnel kiemelt gyalogátkelőhely segíti a közlekedőket

– hangsúlyozta a képviselő.

Fotó: DMJV Polgármesteri Kabinetiroda

Négy utca aszfaltozására is elég 25,9 millió forint Sárándon