Szomorú, de újra szükség van a Morzsapartira Debrecenben

Helyi hírek

Szeptember utolsó előtti szombatján, szeptember 17-én tartják az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület ételosztással egybekötött Morzsapartiját Debrecenben, a Bocskai téren délelőtt 11 óra és 12:30 között – számolt be az egyesület közleményében.

A beszámolóból kiderül, hogy a 100 ezer forint alatti ellátást kapó debreceni kisnyugdíjasoknak is szeretne segíteni az egyesület. Kérik, hogy akik a meglepetésben szeretnének részesülni hozzák magukkal a nyugdíjukról a postai csekket, vagy a nyugdíjfolyósító legutóbbi végzését a nyugdíj összegéről és a személyi igazolványukat.

Ez az új kezdeményezés azért merült fel, mert a magas infláció, a rezsi árak növekedése, a kormány megszorító intézkedései hatására még több család egzisztenciája került veszélybe, a drágulások miatt sok kisnyugdíjasnak, alacsony jövedelmű családnak van veszélyben a megélhetése – írják.

A járványügyi szabályok alapján, előre kidobozolt ételt biztosítanak. Kérik, hogy sorbanállás közben továbbra is tartsák be a 1,5 méteres távolságot és lehetőség szerint viseljenek maszkot.

Ezekre van szükség:

A szervezet várja a debreceni lakosok, vállalkozások adományait is:
Várják éttermek jelentkezését, akik vállalják, hogy néhány kisnyugdíjas számára ingyenesen menüt biztosítanak;
a debreceni pékségek, élelmiszerüzletek, húsboltok jelentkezését az együttműködés érdekében,;
továbbra is számítanak a felajánlásokra: étel, sütemény, tartós élelmiszer formájában korlátlan mennyiségben;
Felajánlhatnak tanszereket, gyermek könyveket, számítógépeket, laptopokat, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;
Önkéntes segítőket is jó szívesen fogadnak
Használt ruhákat nem gyűjtenek!

 

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, itt jelezheti:

Email-ben: morzsapartydebrecen@gmail.com
Az egyesület számlaszáma:
Egy Morzsányi Szeretet Egyesület;
Erste Bank;
Számlaszám: 11600006–00000000—93568971

A Morzsapartira a természetbeni adományokról szeptember 16 / péntek / 12.00-óráig kérnek tájékoztatást. Természetesen a helyszínen is örömmel várják a támogatást.

“Szégyen, hogy 79 éves koromban ételért kell sorban állnom” – ilyen volt a debreceni Morzsaparti