Öngyilkos lett, miután összeverte a saját fia – Debrecenben tárgyalják a döbbenetes ügyet

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa 2022.09.12-én 9 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 májusában ifj. V.M. vádlottat testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője téves minősítés és enyhítés érdekében, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2019 májusában a vádlott és édesapja nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, melynek hatására szóváltásba keveredtek Újfehértón.

A vita során a vádlott a fotelben ülő édesapja fejét több alkalommal megütötte, majd magához vett egy fadarabot, és azzal bántalmazta tovább a férfit, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A sértett ezt követően a földre került, de a vádlott még ekkor is további életveszélyes sérüléseket okozott édesapjának. Fia a földön fekvő apját magára hagyta, és távozott a helyszínről. Ezután az édesapa öngyilkosságot követett el otthonában, életét a rövid időn belül kiérkező mentősök sem tudták megmenteni. Az ülés nyilvános.