mediaklikk.hu

Az M2 Hetedhét kalandjában a szegedi Göröncséri Virág

Helyi hírek Kultúra

Mesébe illő látványvilággal és új műsorvezetővel várja a képernyő elé kis nézőit szeptembertől a közmédia gyerekcsatornájának szórakoztató, ismeretterjesztő műsora.

A Hetedhét kaland olyan, akár egy bűvész titokzatos cilindere: a legkülönfélébb csodák kerülnek elő belőle váratlanul a nézők szeme elé. A műsor egymást követő rovatai számos eltérő és érdekes témát vonultatnak fel. A díszlet ennek szellemében újult meg: az M2 gyerekcsatorna nézői úgy érezhetik magukat, mintha egy nagy képeskönyvet lapozgatnának, amelyben különböző mesék vannak összefűzve.

A műsorkészítők elsődleges célja az volt, hogy ne passzív szemlélői, hanem résztvevői legyenek az adásoknak a tévénéző gyerekek. Ennek megvalósítására Kiss Borcsát kérték fel, aki a Rozmaring kunyhó és a Derítsük ki! mesesorozatok díszleteit és kellékeit tervezte korábban.

A díszletek erőteljesen grafikus jelleget kaptak. Szinte minden felület, kiegészítő elem valamilyen módon illusztrált. A hétköznapi realitástól elemelt, stilizált, ebben a meseszerű világban minden megtörténhet. A nyitott struktúra bevonja a gyerekeket és előhívja a kreativitásukat, mivel a falak nem zárják le a teret, így a néző képzelőereje szabadon szárnyalhat.

Fontos szempont volt még, hogy az új díszletelemek tartósak legyenek, a zero waste jegyében készültek

– fogalmazott Kiss Borcsa díszlet-és jelmeztervező.

A látványvilág mellett átalakult a műsor főcíme is, amelyet Hornyák Róbert készített. A grafikai megoldások harmonizálnak a díszletelemekkel és ki is emelnek néhányat közülük.

Göröncséri Virág

A megújult Hetedhét kalandban szeptember 12-én debütál Göröncséri Virág, aki aznap Gyarmati Erikkel vezeti majd a műsort. Már régóta nagy álma volt a műsorvezetés a 14 éves szegedi lánynak, akire idén, egy válogatón figyeltek fel a csatorna munkatársai. Az ifjú műsorvezetőt korábban, a Minden este egy mese kezdeményezéshez kapcsolódó mesesorozat „A hisztis királylány” című epizódjában már láthatták a nézők, de ősszel egy újonnan induló produkcióban is feltűnik majd.

Hetedhét kaland – minden hétköznap 10 percben, az M2 gyerekcsatornán!

Fotók: MTVA