Pick Szeged

Simán győzött a PICK Szeged a Barcelona elleni rangadó előtt

Helyi hírek Ország Sport

Nem volt kérdés, 21-10-es félidő után magabiztosan 39-25-re nyert a K&H férfi kézilabda ligában a PICK Arénában a Cegléd ellen.

PICK Szeged–HÉP-Cegléd 39–25 (21–10)
K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló. Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 1170 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
PICK Szeged: Mikler – Bombac 2, Tönnesen 3, Gaber, Bánhidi 2, Bodó 6, Frimmel 4/1. Csere: Alilovic (kapus), Radivojevics 3/1, Rosta 2, Martins 4, Garciandía 3, Blonz 7/1, Szita 2, Tisza 1, Ludmán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HÉP-Cegléd: Tamási – Szűcs B. 3, Markovics, Juhász K. 2, Spekhardt 3, Kende 1, Szepesi. Csere: Kránicz (kapus), Bartha, Tóth M. 1, Mazák 2, Kállai 6, Hajdú 2, Teleki, Pásztor Á. 2/1, Csomor 3, Varga B. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 6/3, ill. 2/1. Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

Parádésan kezdődött a meccs. Mikler Roland lehúzta a kapuban rolót, így pillanatok alatt 6-0-ra meglépett a PICK. Később az újonc Cegléd is összekapta magát, így kicsit faragott a hátrányon, de harminc perc után magabiztosan, 21-10-es volt a vezetés.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, a hajrában ismét szerepet kapott a két akadémista, Ludmán Marcell és Tisza Levente, utóbbi örökre megjegyzi ezt a napot, megszerezte első NB I-es gólját, így minden szépen alakult. A vége 39-25-ös fölényes siker.

A csapat legközelebb szeptember 14-én, szerdán 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligája nyitófordulójában a spanyol Barcelonát fogadja.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Két részre bontható a mérkőzés. Az első félidőben jól és koncentráltan kézilabdáztunk, de a szünet után inkább arra figyelt a csapat, hogy ne legyen semmi probléma, így a második félidővel kevésbé vagyok elégedett. A jövőbe tekintve magasabb kettes védőkkel gyakoroltunk.

Fotók: pickhandball.hu