Kétlábon vagy kétkeréken

Több mint 1,8 milliót futottak és kerekeztek össze a szegediek a Gyermekklinikáért

Helyi hírek Sport

Szeged, ötödik alkalommal pattantak kerékpárra, futottak és sétáltak a tettrekész szegediek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának a “Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület” jótékonysági sporteseményén.

Százak döntöttek úgy szombaton, hogy teljesítik a 6 vagy 12 kilométeres futást, a 4 kilométeres sétát, vagy a 26 és kilométeres kerékpáros túrát, egymás után rajtoltak el az indulók szombaton délelőtt 10 órakor az Újszegedi Partfürdőről.

– Öt évvel ezelőtt, amikor útjára indult a kezdeményezés, száz-százötvenen jöttek el, tavaly pedig már közel ezren csatlakoztak az akcióhoz – mondta a főszervező, Jakab Gusztáv – a szeged.hu önkormányzati portálnak. Elmondta már előzetesen is több százezer forint gyűlt össze. Sokan vannak, kik nem tudtak eljönni a szombati eseményre, ezért távolról igyekeztek segíteni.

Konkrét cél most nincs, a nevezési díjakból befolyt összeget idén is teljes egészében orvosi eszközök vásárlásra fogják fordítani.

Az idén először sok kísérőprogramot is szerveztek a gyerekeknek: csillámtetoválással, óriás golyóvezetővel, kreatív gyereksarokkal és mini golffal várták a családokat. A jótékonysági akció végére egymillió 817 ezer 704 forint gyűlt össze.

Újdonság volt az is, hogy a verseny végén kétszázötven adag halászlével vendégelték meg az egészségügyi dolgozókat.

Fotók: Frank Yvette