Új épületszárnnyal és napelemparkkal bővült egy óvoda Nyíradonyban

Helyi hírek

Új épületszárnnyal, napelemparkkal bővült a nyíradonyi Szent Mihály Általános Iskola és Óvoda intézménye, melyet Kocsis Fülöp Metropolita Érsek szentelt fel csütörtökön. Az áttadón részt vett még Soltész Miklós Egyházügyekért felelős Államtitkár valamint Tasó László országgyűlési képviselő is – számolt be Tasó Béla, a település polgármestere.

A Főegyházmegye hivatalos tanévnyitójával együtt tartott átadáson  kiderült, hogy a jelentkezők számafolyamatosan nő, ezért szükségessé vált az új épületszárny megépítése is, így már négy csoporttal működik az óvoda.

A beruházás lehetővé tette, hogy napelemparkot is építsenek. Az átadón elhangzott, hogy óvodafejlesztési program részeként, 230 millió forintból valósult meg a fejlesztés, amihez az egyház 8 millió forinttal járult hozzá.

Tasó László, országgyűlési képviselő közössségi oldalán is kifejtette gondolatait a fejlesztés kapcsán: Azt gondolom, ennél nagyszerűbb feladatunk nem is lehet, hogy új csoportszobákat kell kialakítanunk, hiszen ez azt jelenti, hogy a fiatalok a mai nehéz helyzet ellenére is bíznak a jövőben, családot akarnak alapítani és ami fontos Nyíradonyban tervezik a jövőjüket. Ehhez a folyamathoz kell nekünk minden erőt és segítséget megmozgatni.

Fotók: Tasó László

Pátosz, lovak, Pintér Tenya és Tasó László a Gúthi-erdőben