Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A szombati nap lesz az idei VIDOR Fesztivál zárónapja

Helyi hírek

A 21. VIDOR Fesztivál 2022-ben a szombati nappal búcsúzik, hogy majd jövőre újabb színes programokkal szórakoztassa a közönséget.  De mielőtt elköszönne ettől az évtől, a szombati napon is tartogat meglepetéseket a kilátogatóknak. A részletes program alább olvasható:

 

17:00 órától Denis&Szulita akrobaták produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Élőszobor
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Redőny
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara
Az Orlai Produkciós Iroda egy szatírát mutat be Ujj Mészáros Károly rendezésében.  Egyáltalán nem mindegy, ki áll be a Büdös Gizi lagziján vonatozni… hogy ki, ki mögé kerül – Nándi szempontjából pláne nem mindegy. Nándi szülei, Attila és Éva ezen a rendezvényen jönnek össze, miután a vonat egymást követő kocsijai lesznek. Hamar kiderül, hogy közös életüknek nem a gyerekük a főszereplője, hanem a redőny. Legalábbis Éva számára mindenképp, akinek mellesleg az anyja (Márti) is jelen van… amikor jelen van… meg amikor nincs. Ő nem redőnypárti, sőt. De mitől tud ennyire fontos lenni a redőny? Mit tud egy redőny? Hát, sok mindent. Ha leengedik, eltakar; ha felhúzzák, megmutatja, mi van kint… vagy bent. (Feltéve, ha működik.) A jegyek az előadásra már elfogytak.

 

17:00 órától A VIII. Nyírségi Limerick Bajnokság döntője

Helyszín: Móricz Zsigmond Színház, Művész Stúdió. 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor út 14.
Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a VIDOR Fesztivál egyik legkedveltebb, a rekeszizmokat jócskán meg tornáztató sportrendezvénye: a Nyírségi Limerick Bajnokság. Illyés Ákos és a Móricz Zsigmond Színház társulatának válogatottja idén sem vállalkozik kevesebbre, minthogy fejest ugrik az ötsorosok medencéjébe az Önök szórakoztatására. A jegyek 600 Forintos áron kaphatóak.

 

17:30 órától Törpe Show
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

18:00 órától Retro Rock Band
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Az együttes műsorában angol, amerikai és magyar rock-legendák legismertebb slágerei szerepelnek.

 

19:00 órától A három tenor
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A három tenor, azaz a magas, a fiatal és a szép. Avagy az úszómester, a pók és az óvodás. Három hang egy hangfaj. Szórakoztatás és mélység kéz a kézben. Humor és energia. Régi és új világslágerek, megunhatatlan hazai előadók minőségi tolmácsolásban a Vidor-kertben!

 

19:00 órától Érettségi
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpad
A „boldog békeidők”-ben játszódó történet egy leánygimnázium tanári szobájában bonyolódik, nem is lépünk ki ebből a térből, a szereplők „hozzák” be a külvilágot. A tanári kar, és a tanulók jól megírt karakterek, akik hol nevetésre, hol szomorkodásra késztetik a nézőt. Az alaphelyzet egy szemetes kosárból előkerült szerelmes levél és a kor erkölcsi mércéjének túl szigorú számonkérésével kezdődik. A jegyek korlátozottan 5800-6900 forint közötti áron kaphatóak.

 

19:30 órától Aladdin
Helyszín: Hotel Pagony, Timpex Aréna – Nyíregyháza Újmajori út 14-18.
Valódi családi szórakozásra ad lehetőséget Aladdin lovas színházi meséje, ahol káprázatos mágiák és lovas attrakciók varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt. S, hogy a jó győzedelmeskedik a rossz felett, Aladdin elnyeri jutalmát és boldogan élnek szerelmével még meg nem halnak, szinte már mesének is hihetetlen. Pedig ez a történet nagyon is igaz! A jegyek az előadásra elfogytak.

 

20:30 órától Azahriah
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
Azahriah, azaz Paul Street sikertörténete egy vérbeli ’self made’ sztori. Saját maga tanulta ki a zenélést (gitározás, ének, hangkeverés) és a vlogolást, majd hódított meg milliókat a YouTube-on. A fiatal srác 12 éves kora óta tölt fel videókat, a Pál utcai fiúk előtt tisztelgő Paul Street nevű csatornája rejtélyes vlog posztjaival futott be a platformon.

 

22:00 órától Chalaban
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Chalaban zenekart a marokkói származású Said Tichiti alapította 1999-ben Budapesten. Köré épül a változó létszámú együttes, amelybe gyakran hív meg különböző zenei hagyományokkal rendelkezdő vendégzenészeket. A közös játék eredményeként zenei kultúrák intuitív módon születő, igen bonyolult zenei fúziója jön létre. A zenekar az elmúlt tíz évben megragadta közönségét egyedi stílusával, amely kezdetekben a spirituális valamint meditatív majd az ütemesebb transz zene felé fordult.

 

23:00 órától Dj Németi
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
DJ Németi lemezlovas előadása. A program ingyenes.

Új produkciók mutatkoznak be a VIDOR Fesztivál szerdai napján is

A VIDOR Fesztivál csütörtöki napján a Magna Cum Laude is fellép

fotó:VIDOR Fesztivál