SZIN kapunyitás

A sátorozók már beköltöztek a SZIN-re

Helyi hírek Party Zone

Tegnap délután megnyílt a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) kapuja és beköltöztek a kempingezők a Partfürdőre – akár szép idő is lehet a fesztivál végéig.

A beköltözőknek hasznos információ, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt idén elköszönt egymástól a bejárat és a kijárat! A belépéshez a Partfürdő irányába kell továbbmenni, és megkeresni a nagy LED kaput. Kifelé a “Visszavárunk” SZIN elköszönő molinók folyosója vezeti a fesztiválozókat a híd lábánál.

Kora délután körbesétálva a területet az látszott, hogy a szervezők semmit nem bíznak a véletlenre és az időjárásra. A nagyszínpad előtt két körülbelül 20 x 30 méteres területet műanyaggal fedtek le, hogy ha további égi áldás érkezik, ne sárban dagonyázzanak a fesztiválozók.

Keddről szerdára virradóra, kora hajnalban kapott még esőt Szeged, de talán nem annyit, hogy nagy baj legyen a SZIN-en. Az biztos, hogy a sátorkarókat már tegnap délután sem nagykalapáccsal kellett leverni. Az előrejelzés kora délutánig 30 százalék eséllyel mond csapadékot, utána jó eséllyel akár egyetlen csepp nélkül is befejeződhet a fesztivál.

Ma még csak 27 fokig emelkedik a csúcshőmérséklet, a következő három napon már 30 fölé, ami tökéletes idő a szegedi nyárzáró fesztiválhoz.

Ma délután 2 órakor megnyílik a Civil Falu is, ami a Szegedi Ifjúsági Napok részét képezi immár tizenkilenc éve – az idei fesztiválon is közel 40 szervezettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az interaktív “tevékenységek” minden nap 12:00 – 19:00 óra között érhetőek el a Fonó-Világzenei színpad utcájában. Akik gyűjtik a megoldott feladatok után járó pecséteket a Civil Útlevelükbe, részt vesznek a szombati sorsoláson. A legszerencsésebb megnyerheti a jövő évi SZIN bérletét.

A falu központi témái idén az önkéntesség és az Ifjúság Európai Éve köré csoportosulnak. Ehhez illeszkedik az Erzsébet Ifjúsági Alap által koordinált Önkéntes Expo is, amelynek keretében színpadi beszélgetésekkel és szakmai programokkal töltik meg délutánonként a Fonó-Világzenei színpadot.

Fotók: Frank Yvette